© Certinergie BVBA – VZW Rue Haute Voie 5, 4537 Verlaine/ Chaussée de Tirlemont 156, 5030 Gembloux / Brusselsesteenweg 599,3090 Overijse / Louiselaan 367, 1050 Bruxelles RPM ASBL 0536.501654. RPM SRL 0831.937.722 Certinergie Luxembourg SARL
De Woningpas, het digitale energiepaspoort van woningen in Vlaanderen.
Hoe zit het in Wallonië en Brussel?
Wat is de Woningpas?
De Woningpas is een gratis digitaal paspoort waar dat alle informatie over een woning of nieuw appartement op één centraal punt alle relevante informatie over uw woning samenbrengt. Bij elk huis in Vlaanderen hoort een nu een Woningpas. Eigenaars krijgen online toegang tot hun Woningpas op woningpas.vlaanderen.be
Welke informatie vind je in je Woningpas?
De woningpas bevat alle beschikbare informatie over uw woning:
- Bouwjaar en/of renovatiejaar
- Oppervlakte en volumes
- EPC-certificaat
- De belangrijkste renovatiestappen (voor het EPC vanaf 2019), enerzijds om energielabel A te halen, anderzijds voor de nieuwe EPC-Premium-premie die sinds 1 januari 2021 wordt toegekend.
- Isolatiescore per onderdeel (beglazing, muren, dak, …)
- Verwarmingstype
- Systeem voor sanitair warm water
- Ventilatietype
- Eventuele zonnepanelen
- …
Nieuwigheden van de Woningpas in 2021
Begin 2021 werd de Woningpas versie 2.0 gelanceerd, met een aantal nieuwigheden:
- De lijst met energiewerken die sinds 2012 zijn uitgevoerd en waarvoor de eigenaar een premie heeft ontvangen.
- De mogelijkheid om zelf informatie toe te voegen over alle uitgevoerde renovatiewerken, ook de werken die je uitvoert om de EPC-score verder te verbeteren.
Alle gegevens zitten nu netjes in een aantal categorieën: gebouw, energie, isolatie, installaties, bodem en vergunningen.
Hoe komt al die informatie terecht in je Woningpas?
De gegevens zijn afkomstig van allerlei overheidsinstanties zoals het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA), het departement Omgeving, Wonen Vlaanderen en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM).
Het ook mogelijk om je Woningpas tijdelijk met derden te delen: je notaris en architect of de potentiële koper van je woning.
Hoe zit het in Wallonië en Brussel?
Het Waalse Gewest zou werken aan een digitaal paspoort voor woningen in het kader van het BE Reel!-project. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft eveneens aangekondigd dat het een woningpaspoort wil ontwikkelen als onderdeel van het Nationaal Energie- en Klimaatplan (NEKP).
Maak een afspraak of neem contact met ons op
Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 02 880 21 71 of via ons contactformulier
Onze voordelen
Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.
Snelle service
Bestel online of via ons gratis nummer 02 880 21 71. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.
Korte doorlooptijden
Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.
Klantenportaal
Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.
Gecombineerde aanbieding
Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.
Wenst u meer informatie ?
Vragen over uw EPC -certificaat in Wallonië? Heeft u een EPC-certificaat nodig?
Vraag advies aan Certinergie, een door Leefmilieu Brussel erkende keuringsorganisme, die steeds ter uw beschikking staat, of bestel uw EPC-certificaat rechtstreeks in Wallonië.
Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.