© Certinergie BVBA – VZW Rue Haute Voie 5, 4537 Verlaine/ Chaussée de Tirlemont 156, 5030 Gembloux / Brusselsesteenweg 599,3090 Overijse / Louiselaan 367, 1050 Bruxelles RPM ASBL 0536.501654. RPM SRL 0831.937.722 Certinergie Luxembourg SARL
Keuring van stookolietanks
De stookolietankkeuring is ontworpen om aan de wetgeving te voldoen en zo bodemverontreiniging te voorkomen.
Certinergie vzw is de leverancier voor uw stookolietankkeuring overal in België.
De stookolietankkeuring moet gebeuren door een erkend technicus. U kunt hiervoor vertrouwen op de experts van Certinergie.
Certinergie garandeert de conformiteit van de keuring van uw stookolietank.
Wij voeren keuringen van stookolietanks uit met een inhoud tot 25.000 liter, of zelfs tot 10.000 liter voor stookolietanks waarvan de dichtheid m.b.v. de druktest is vastgesteld.
Een keuring is verplicht in een aantal gevallen.
Uw stookolietank keuring vanaf
€ 175
incl BTW
Prijs van keuring
Uw controle voor de beste prijs. Certinergie garandeert een service met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
Maak eenvoudig online uw offerte op maat op basis van uw woning.
Wat houdt de keuring van uw stookolietank in:
Voorafgaand aan zijn bezoek :
- Onze technicus informeert bij de klant naar de maximale inhoud van zijn stookolietank(s).
- Bij een periodieke controle, controleert onze erkende technicus of de tank in het verleden reeds aan een keuring onderworpen is.
- Onze technicus raadpleegt eerst het laatste keuringsrapport.
- Op einde van de keuring wordt ook de werking van de brander gecontroleerd. (Als deze gebruikt wordt.)
Keuring van toegankelijke of bovengrondse reservoirs :
- Een toegankelijk/bovengrondse reservoir is of in de open lucht of in een binnenruimte geplaatst.
- Het reservoir moet rondom toegankelijk zijn. Toegankelijke reservoirs moeten in een inkuiping geplaatst worden of dubbelwandig zijn.
- De technicus controleert met het blote oog reservoir, leidingen en toebehoren, zoals het beveiligingssysteem tegen overvulling (alarmfluit, elektronische sonde), filters en niveaumeter.
- Er wordt gecontroleerd of de inkuiping in goede staat verkeerd en of de inkuiping het volume van het reservoir kan opvangen.
- Er worden enkele proeven gedaan: water en modder bemonstering, controle van het beveiligingssysteem tegen overvulling en controle van het lekdetectiesysteem (indien aanwezig).
Keuring van ontoegankelijke of ondergrondse reservoirs :
- Wij controleren met het blote oog inspectieput, leidingen en toebehoren, zoals het beveiligingssysteem tegen overvulling (alarmfluit, elektronische sonde), filters en niveaumeter.
- Er worden enkele proeven gedaan: water en modder bemonstering, controle van het beveiligingssysteem tegen overvulling en controle van het lekdetectiesysteem (indien aanwezig).
- Gedeeltelijk of geheel ondergrondse metalen reservoirs worden op corrosie getest. Men meet de corrosie potentiaal met hulp van een referentie elektrode.
- De dichtheid wordt met behulp van de druktest gecontroleerd. Om deze proef te kunnen uitvoeren moet voldoende vloeistof in het reservoir aanwezig zijn. Is dit niet het geval dan wordt de keuring stopgezet. Een conformiteitsattest kunnen wij dan niet afleveren, wij zijn echter wel genoodzaakt vaste voorrijkosten in rekening te brengen.
- De dichtheidsproef met behulp van de druktest kan alleen worden uitgevoerd op cilindervormige stookolietanks met een inhoud kleiner of gelijk aan 10000 liter.
Gedurende de test, is het strikt verboden om te roken of vuur te maken in de keuringszone.
Wat ontvangt u na uw stookolietank keuring?
Een rapport :
Na de keuring brengt onze technicus een rapport uit met het resultaat van de keuring. Hierin staat vermeld of het reservoir aan de regelgeving voldoet.
Een merkplaatje op de dag van de keuring :
Het reservoir wordt voorzien van een merkplaatje op de dag van de keuring.
Afhankelijk van de uitkomst, is dit merkplaatje groen, oranje of rood.
Volg een handmatig toegevoegde link
Groen merkplaatje :
Het reservoir mag bijgevuld worden. Dit merkplaatje is maar geldig voor een termijn afhankelijk van het Gewest waar het reservoir is geplaatst. Na deze termijn is een periodieke controle nodig.
Volg een handmatig toegevoegde link
Oranje merkplaatje :
De dichtheid is in orde maar het reservoir voldoet niet aan de wetgeving. De tank moet binnen de 6 maanden in goede staat worden gebracht. De tank mag in tussentijd nog worden bijgevuld.
Volg een handmatig toegevoegde link
Rood merkplaatje :
De dichtheid is niet in orde. Het is verboden om het reservoir bij te laten vullen.
Als er een rode plaat op de tank is aangebracht, de klant of onze technicus stelt direct de betrokken instanties op de hoogte. Wanneer de vervuiling een ernstige bedreiging voor het milieu vormt, kunt u contact opnemen met de dienst SOS Vervuiling (070 / 23 30 01) voor een probleem in de Waalse gewest of met de gemeentelijke milieudienst voor een probleem in de Vlaamse Gewest.
Een vraag?
Voor meer praktische informatie: